maanantai 17. syyskuuta 2007

Amon-Ra - pakko saada!

Maanantai 17.9. koittaa. Olin harjoitellut jo kuukausi sitten, päässyt lähelle mutta en aivan tavoitteeseeni. Tällä kertaa lapsi ajettiin kouluun tavallista aikaisemmin, palelemaan pihalle syyssateeseen. Otin töistä vapaapäivän. Auton nokka kohti Helsinkiä. 35 kilometriä ruuhkaista moottoritietä. Aistit valppaana. Jatkuvaa kaistapujottelua, jokainen voitettu metri on tärkeä. Helsinkiin tullessani jokaisissa punaisissa valoissa kävin mielessäni läpi ajoliikkeet ja kaistanvaihdot seuraaviin valoihin. Minuutteeja ei saanut hukata. Tennispalatsin edessä väärin pyäköinyt linja-auto tukkii liikenteen - tähänkö yritys kaatuu..? Nopea koukkaus toiselle kaistalle, kiihdytys valoihin. Sukellus Kampin pysäköintiluolaan, sivuikkuna valmiiksi auki, jotta parkkilipun painallus onnistuisi mahdollsisimman nopeasti. Puomi nousee, etsin pysäköintipaikan mahdollisimman läheltä hissejä.

Nousen autosta, juoksen hissiin. Hissistä ulos Salomoninkadulle ja juoksujalkaa kohti Alkon lippulaivamyymälää. Ovesta sisään määrätietoisin asekelin suoraan alakertaan - viiniosastolle. Kello 09.46 esitän kymymyksen "Onko vielä Amon-Ra:ta?". "Saat kaksi viimeistä pulloa." vastasi myymälävirkailija. Jess, jess, jess!!!!! Mielihyvän tunne valtasi minut, olin onnistunut toisella yrittämällä, vaikka nytkin lopputulos oli hiuskarvan varassa. Viimeiset pullot, vau!

Elokuussa vastaava yritys epäonnistui. Erä oli ehditty myydä loppuun. Tulokseen pääseminen oli vaatinut 140 km autolla kaahaamista, satoja metrejä jouksua Helsingin keskustassa, 100 euroa pulloista ja 16 euroa pysäköinnistä. Mitkään ponnistukset eivät ole turhia, kun asettamaansa päämäärään on päästävä. Nyt voin asetta kellarini hyllyille KAKSI pulloa 2005 Amon-Ra:ta. Kun ne joskus kymmenien vuosien päästä pääsen nauttimaan, minulla on mukava tarina kerrottavana ruokapöydässä. Nyt on aika renotutua adrenaliinisykäyksen jälkeen.

Ostin Stockmannilta myös uusimman Wine Spectatorin, josta lähden kohta selaamaan itselleni seuraavaa kohdetta. Uudet haasteet odottavat maassa, jossa viininharrastaminen käy urheilusta!

Konsertteihin ja elokuvaesityksiin jotkut jonottavat jo nyt päiväkausia makuupussissa. Olisihan se upeaa kun arvoviinien ystävät telttailisivat viikonlopun Alkon oven edessä Helsingin keskustassa. Lupaan tulla ainakin kuvaamaan, jos tämä toteutuu...

2005 Glaetzer Amon-Ra Barossa Shiraz oli myynnissä Alkon lippulaivamyymälässä 17.9.2007 klo 09.00-09.46 à 49,90€/pullo.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Halvemmalla pääsisit kun ostaisit kossua ja mustaherukkamehu tiivistettä...tämä viinin irikuva ei maistu muulta kuin alkoholilta, sokerilta ja eukalyptukselta. Ostaisit samalla rahalla kunnon Bordeaux:ta.

Anonyymi kirjoitti...

Itse odotan myös innolla miltä Amon Ra maistuu, itsellä kellarissa vuosikertoja 2004 ja 2006 reilu satsi. Asun briteissä joten sain mehut kotiinkuljetuksella vakiokauppiaaltani :D ei tarvinnut kaahailla!

Ehkä pidät myös näistä:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...