sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Chianti D.O.G. tuli taloon

Uusi perheenjäsen on saapunut taloon. Punaviininnoutaja Chianti on väriltään tumma, miltei musta, olemukseltaan varsin täyteläinen ja notkea. Tuoksussa erottaa kahvia ja hikeä ja silloin tällöin tallintaustaa. Koira on varsin ketterä jo nyt, mutta kehittynee suotuisasti vielä usean vuoden ajan.

Chianti on vielä varsin nuori mutta koulutus on jo alkanut. Ensimmäisiä leluja on mm. kuminen samppanjapullo. Viinikellaria on toki jo nuuhkittu, mutta suosikkiviiniä ei ainakaan ensinuuhkaisulla osanut tunnistaa. Ensikosketus laatuviineihin on myös saatu. Huonosti avatusta samppanjapullosta keittiön lattialle vaahdonnut nektari päätyi nopeasti Chiantin suuhun - tuntui maistuvan.

Viini-lehden päälle rakki ei ole vielä suostunut tarpeitaan tekemään (eikö tästä lehdestä ole mitään hyötyä :)). Haukkuminen on toistaiseki heikonlaista, mutta pitänee opettaa ainakin haukkumaan huonot viinit. Leukojen hieman vahvistuttua on vuorossa kolmen viinipullon korin kantamisen opettelu. Toistaiseksi viinipullojen korkit jauhetaan muruiksi, mutta ajan myötä täytynee opettaa samppanjapullon korkin noutamista sekä viinipullon korkin viemistä sille tarkoitettuun lasipurkkiin. Korkkivikojen tunnistaminen ja niistä isännälle ilmoittaminen olisi myös suotavaa.

Matka koulutetuksi viinikoiraksi on pitkä, mutta pyrkimys toki on että tämä kaveri joskus valmistuu Suomen ensimmäiseksi "Dog Master of Wine"iksi (DMW).

Ei kommentteja:

Ehkä pidät myös näistä:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...