maanantai 1. helmikuuta 2010

Osallistutko Alkon ”viinilottoon”?

Yksi monopolimme vähemmän tunnettuja palvelumuotoja lienee kuukausittain toteutettava ”viinilotto”. Virallisesti kyse ei ole arpajaisista, Alko nimittää palveluaan varattaviksi tuotteiksi. Homma toimii siten, että Alkon verkkosivuilta käydään varaamassa harvinaisia laatuviinejä. Varattavissa olevat viinit vaihtuvat kuukausittain ja ovat varattavissa kunkin kuukauden 1-15. päivä.

Sivulle syötetään yhteystiedot, viinien lukumäärä ja Alkon myymälä, johon haluaa viinit toimitettavaksi. Sähköpostiin tulee välittömästi vahvistus ja kuun lopulla postissa (jostain syystä tätä ilmoitusta ei saa sähköpostiinsa) tulee ilmoitus siitä, saitko viinisi vai et!?! Luit aivan oikein. Varaus on nimittäin vain varaus. Varattavia viinipulloja on sen verran vähän, että yleensä ne loppuvat kesken. Siksi sinun on melko turha varata kahta pulloa enempää. Hyvässä lykyssä saat yhden pullon  – tai et mitään. Tässä korostuu palvelun lottoluonne.

Sinänsä mukavat arpajaiset, koska saat joko viinisi tai säästät rahasi. Jos ”häviät” et menetä mitään. Jos voitat, menetät rahasi mutta saat viinin.

Kokenut varaaja käyttää haravajärjestelmää ja valjastaa koko perheen ja ystävät mukaan viinilottoon. Kun kuusi henkilöä varaa kukin yhden pullon, mahdollisuus useampaan pulloon moninkertaistuu. Ylivaraustapauksessa Alko näet jakaa pullot mahdollisimman monelle varaajalle.

Varattavat viinit ovat yleisesti melko arvokkaita, mutta Alkon yleislinjasta poiketen, ne saattavat olla varsin edullisia kansainvälisessä hintavertailussa. Esim. nyt helmikuussa 2010 varattava Sassicaia on erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu, joskin arvokas.

Mikäli yli viidenkympin viinit eivät kiinnosta voit unohtaa viiniloton, mutta laatuviinien metsästäjälle lottoon osallistuminen on mukava tapa kartuttaa viinivarastoaan maltillisesti muutamalla putelilla kuukausittain.

Ei kommentteja:

Ehkä pidät myös näistä:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...